Прикажи као

Приказано 1–12 од 42 резултата

Страна
1
/ 4
 • Антологија српског метафизичког песништва │ ,,О роси речи“

  4,500.00 рсд 3,500.00 рсд
  Антологија Виктора Радуна Теона обухвата песнике чије песме спадају у област метафизике сходно избору приређивача.
 • Мигел де Унамуно │Драме

  3,000.00 рсд 2,500.00 рсд
  Док се о Унамуновом филозофском и књижевном делу писало веома опширно и подробно, позоришни комади привукли су много мање пажње, иако представљају саставни део његовог мишљења и идеја које је излагао у есејима, роману и поезији. Унамуно није сматрао позориште ни маргиналним ни безначајним жанром. Ово издање обухвата следеће Унамунове драме: Сфинга, Други, Брат Хуан или свет је позориште, Федра и Сенке сна у преводу др Јелене Рајић.
 • Селимир Радуловић │ Златни век српског песништва

  4,000.00 рсд
  Антологија "Златни век српског песништва“, није само дело које обједињава читаво једно поетско столеће. Нити дело које себе тражи поводећи се строгим поетичким критеријумима. Попут оних сада већ школских, у којима песма мора имати емоцију, мора бити јасна и "цела“ лепа. То није антологија која се труди да поставља питања, нити да даје одговоре. Једноставно, антологија "Златни век српског песништва“ јесте јединствени омаж српском језику и националној култури. Стога јој је век трајања неограничен.
 • О трагичном осећању живота │Мигел де Унамуно

  2,000.00 рсд 1,700.00 рсд
  Tрагична битка између разума и душе – трагична услед своје неразрешивости, јер нити разум са апсолутном сигурношћу може устврдити да смрт значи крај постојања, нити вера извесност бесмртности. Препуштање таквим трагичним супротностима, из којих је састављен живот, услов је човекове целовитости.
 • БРАТ Опис ума

  1,500.00 рсд
  О чему пише Војислав Милутин у књизи ,,Брат, опис ума''? Пише о стиду, о страху, о љубави, тишини, о души човековој, о сукобу тела и душе („кардинал” и „Исус” ту играју важне улоге)... Пише о глади, о лицемерју, о Риму, о споредним вратима која су увек отворена, пише и о главним вратима на којима је реза увек спуштена...
 • Зборник радова о Мигелу де Унамуну │Сократ Мадрида

  1,500.00 рсд
  Мигел де Унамуно је био врсни интелектуалац, припадник чувене Генерације 1898, професор и ректор Универзитета у Саламанки и аутор значајних дела која су обележила историју шпанске (и европске) књижевности и филозофије. Био је филозоф, писац и песник, ако имамо у виду интелектуалну и тематску разноврсност његових остварења, најзначајнија фигура шпанске културне сцене, с краја XIX и почетком XX века.
 • БРАТ Школе римске

  2,000.00 рсд 1,500.00 рсд
  О чему пише Војислав Милутин у роману ,,Брат''? Пише о стиду, о страху, о љубави, тишини, о души човековој, о сукобу тела и душе („кардинал” и „Исус” ту играју важне улоге)... Пише о глади, о лицемерју, о Риму, о споредним вратима која су увек отворена, пише и о главним вратима на којима је реза увек спуштена...
 • Зборник радова о Ивану Негришорцу │ Поезија је вечито рађање и умирање

  1,500.00 рсд 1,000.00 рсд
  Члан сарадник Матице српске од 1983, стални члан сарадник од 1991, секретар Матице српске (1995–2004), члан Управног одбора Матице српске од 2004, Управног одбора Библиотеке и Галерије Матице српске од 1995. године. За председника Матице српске изабран је 28. априла 2012. године.
 • Рајко Петров Ного │Доме, бивши доме

  2,000.00 рсд
  Рајко Петров Ного је један од најсуптилнијих и најмоћнијих савремених српских лиричара, један од ретких који заиста омогућавају да се српском поезијом одслика нешто од основне, духовне, душевне и политичке ситуације нашег времена. Изабране и нове песме овог аутора, угледале су светло дана 2019.године. Селимир Радуловић
 • Нортроп Фрај │ Моћ речи

  2,500.00 рсд
  У књизи Моћ речи можемо да очекујемо наставак Фрајевог изузетног истраживачког рада у Великом коду , у којем се , и надаље , бави јединственом архетипском структуром ( Свето писмо ) у којој су смештене све књижевне матрице – од Дантеове архитектонике до Раблеове дезинтеграције.
 • Матија Бећковић │Био је смак света

  2,000.00 рсд
  Матија Бећковић је ведра, спасавајућа, објава српског језика, грм, песнички, што више од пет десетлећа, гори, али не сагорева. Нека буде тако и даље. Нека, изнова, пропева, књигом Био је смак света. Кроз сва колена и колена. Селимир Радуловић
 • Јован Пејчић │Српски песник: Милан Ракић и Косово

  2,000.00 рсд
  У новој књизи аутора Јована Пејчића, суштински предмет психобиографскога, друштвено-историјскога и литерарног истраживања управо су Ракићеве косовске године. Књига садржи аутентичне детаље попут: изабраних фотографија из Ракићевих косовских година, факсимила Ракићевих косовских песама, рукописа, хронологија песниковог живота и рада и сл.