Прикажи као

Showing all 6 results

Страна
1
/ 1
  • Мигел де Унамуно │Драме

    3,000.00 рсд 2,500.00 рсд
    Док се о Унамуновом филозофском и књижевном делу писало веома опширно и подробно, позоришни комади привукли су много мање пажње, иако представљају саставни део његовог мишљења и идеја које је излагао у есејима, роману и поезији. Унамуно није сматрао позориште ни маргиналним ни безначајним жанром. Ово издање обухвата следеће Унамунове драме: Сфинга, Други, Брат Хуан или свет је позориште, Федра и Сенке сна у преводу др Јелене Рајић.
  • О трагичном осећању живота │Мигел де Унамуно

    2,000.00 рсд 1,700.00 рсд
    Tрагична битка између разума и душе – трагична услед своје неразрешивости, јер нити разум са апсолутном сигурношћу може устврдити да смрт значи крај постојања, нити вера извесност бесмртности. Препуштање таквим трагичним супротностима, из којих је састављен живот, услов је човекове целовитости.
  • Зборник радова о Мигелу де Унамуну │Сократ Мадрида

    1,500.00 рсд
    Мигел де Унамуно је био врсни интелектуалац, припадник чувене Генерације 1898, професор и ректор Универзитета у Саламанки и аутор значајних дела која су обележила историју шпанске (и европске) књижевности и филозофије. Био је филозоф, писац и песник, ако имамо у виду интелектуалну и тематску разноврсност његових остварења, најзначајнија фигура шпанске културне сцене, с краја XIX и почетком XX века.
  • Мигел де Унамуно │Мир у рату

    1,500.00 рсд
    Док је стварао ову књигу, Унамуно је прошао кроз многе личне трансформације: од дубоке религиозне кризе, преко жеље да изврши самоубиство до размишљања о људској бесмртности, која ће постати средишња тема његовог филозофског и књижевног дела.
  • Мигел де Унамуно │Магла

    1,250.00 рсд
    Магла (Мигел де Унамуно) се сматра његовим најзначајнијим романом , како због особеног регистра, егзистенцијалистичких тема и преплитања стварности и књижевности, тако и због чињенице да је аутор током стварања овог романа осмислио нову књижевну прозну врсту и назвао је „нивола“. На тај начин је могао несметано да изрази све своје замисли, растерећен круте форме романа.
  • Мигел де Унамуно │ Моја религија

    1,250.00 рсд
    Унамуно је , у оквиру ове збирке , написао преко двадесет есеја која се на разне начине дотичу религије и Унамуновог размишљања о животу. У оквиру Изабраних дела Мигела де Унамуна објављен је први превод ове књиге на српски језик, који је урадила др Мирјана Секулић, ауторка више научних чланака о есејима и религији у Унамуновом делу.