РОМАНИ

 • У оквиру категорије Романи – објавили смо први роман Мигела де Унамуна Мир у рату и роман Магла. Поред тога, објавили смо два дела романа Брат аутора Војислава Милутина. У питању су дела Брат, Школе римске и Брат, Опис ума. Роман Војислава Милутина написан је у шест делова.
Прикажи као

Showing all 4 results

Страна
1
/ 1
 • Мигел де Унамуно │Мир у рату

  1,500.00 рсд
  Док је стварао ову књигу, Унамуно је прошао кроз многе личне трансформације: од дубоке религиозне кризе, преко жеље да изврши самоубиство до размишљања о људској бесмртности, која ће постати средишња тема његовог филозофског и књижевног дела.
 • Мигел де Унамуно │Магла

  1,250.00 рсд
  Магла (Мигел де Унамуно) се сматра његовим најзначајнијим романом , како због особеног регистра, егзистенцијалистичких тема и преплитања стварности и књижевности, тако и због чињенице да је аутор током стварања овог романа осмислио нову књижевну прозну врсту и назвао је „нивола“. На тај начин је могао несметано да изрази све своје замисли, растерећен круте форме романа.
 • БРАТ Опис ума

  1,500.00 рсд
  О чему пише Војислав Милутин у књизи ,,Брат, опис ума''? Пише о стиду, о страху, о љубави, тишини, о души човековој, о сукобу тела и душе („кардинал” и „Исус” ту играју важне улоге)... Пише о глади, о лицемерју, о Риму, о споредним вратима која су увек отворена, пише и о главним вратима на којима је реза увек спуштена...
 • БРАТ Школе римске

  2,000.00 рсд 1,500.00 рсд
  О чему пише Војислав Милутин у роману ,,Брат''? Пише о стиду, о страху, о љубави, тишини, о души човековој, о сукобу тела и душе („кардинал” и „Исус” ту играју важне улоге)... Пише о глади, о лицемерју, о Риму, о споредним вратима која су увек отворена, пише и о главним вратима на којима је реза увек спуштена...